België - 16 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Telenet koopt eigen aandelen in

Telenet (ticker: TNET) kon (zoals verwacht) vanmorgen uitpakken met resultaten die boven de eigen verwachtingen lagen. De markt vond de eigen verwachtingen veel te bescheiden.

Het EBITDA-resultaat (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg 1.12 miljard EUR, 18% meer dan een jaar eerder maar wel slechts 3% meer indien we al rekening zouden houden met Base. Het EBITDA-resultaat ligt boven de eigen prognose (Telenet ging uit van een vlakke EBITDA) maar analisten vonden deze eigen prognose zeer conservatief. Voor 2017 zou de EBITDA met 5% moeten groeien.

Netto bleef er in 2016 maar 42 miljoen EUR van over (-75% ten opzichte van 2015). Voornamelijk een waardevermindering van 31 miljoen EUR op de participatie van de Vijver Media (de holding boven productiehuis Woestijnvis en tv-zenders Vier en Vijf) en een vervroegde aflossing van schulden wogen op het resultaat.

Dankzij de overname van Base steeg de omzet in 2016 met 30% tot 2.43 miljard EUR. Maar voor 2017 zou de omzetgroei bij Telenet stilvallen tot 0%, mede door extra regulering omtrent prepaidkaarten en hoge concurrentie in het mobiele segment.

John Porter houdt vast aan de eerder geformuleerde doelstelling om in de periode 2015-2018 een jaarlijkse ebitda-groei van 5 tot 7% te realiseren.

Telenet start vanaf vandaag met een nieuw aandeleninkoopprogramma. Het wil maximum 60 miljoen euro besteden voor de inkoop van maximum 1.1 miljoen aandelen. Dat is een gemiddelde van ongeveer 54.55 euro per aandeel.

‘Het verheugt me dat we erin geslaagd zijn onze verwachtingen voor 2016 te overtreffen.’ – Topmanager John Porter

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.