Cryptoknallers - 8 februari 2023 - crypto
door SVEN VAN GASSE

3 dingen die je deze week over bitcoin moet weten

Bitcoin heeft het nieuwe jaar stevig ingezet met een sterke stijging in januari. Februari startte echter wat meer bearish. De nieuwe maand zou de rally van bitcoin mogelijk even kunnen pauzeren.

In dit artikel bespreken we de stand van zaken rond bitcoin volgens Cointelegraph.  We bekijken welke factoren een rol spelen bij het bewegen van de markten.

Geen nieuwe winstweek

Hoewel bitcoin erin geslaagd is om de spectaculaire winsten van januari te behouden, zijn er toch tekenen van een nakende correctie.

Bitcoin slaagde er afgelopen week niet in om deze in het groen af te sluiten. Ook slaagde bitcoin er niet in om een belangrijke weerstand van midden 2022 te doorbreken.

De volgende grafiek belicht de belangrijke steun- en weerstandszones van bitcoin. Zoals je op de grafiek kan zien, is het bitcoin niet gelukt om door de weerstand te breken. Een soortgelijke situatie deed zich voor in augustus 2022. Toen zakte bitcoin helemaal tot de steunlijn en doorbrak de munt deze zelfs.

Toespraak Federal Reserve

De komende week wordt er, in tegenstelling tot vorige week, niet veel macro-economische gegevens vrijgegeven. De belangrijkste gebeurtenis was de toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell op woensdag.

Afgelopen week kreeg bitcoin een positieve impuls toen Powell het woord “desinflatie” maar liefst 15 keer gebruikte in zijn toespraak. Powell zette deze trend voort. Hij benadrukte ook dat het positieve banenrapport van vrijdag de Federal Reserve niet zal laten besluiten om de rente in de volgende bijeenkomsten harder te verhogen. Al met al dus positief voor de (crypto)markten.

NVT voorspelt volatiliteit

Sommige on-chain gegevens zijn nog steeds aan het stijgen, ondanks de vertraging van de rally van bitcoin. Van belang deze week is het network value to transaction (NVT) dat nu op niveaus staat die in bijna 2 jaar niet zijn gezien.

Het NVT-signaal meet de waarde van bitcoin die on-chain worden overgedragen vergeleken met de bitcoin market cap. Het is een aanpassing van de NVT ratio indicator, maar gebruikt een 90-daags voortschrijdend gemiddelde van het transactievolume in plaats van ruwe gegevens.

Dat de NVT op het hoogste punt staat in maanden, zoals de grafiek aantoont, kan een reden zijn voor bezorgdheid. Dit betekent immers dat de waardering van het netwerk relatief hoog is in vergelijking met de overgedragen waarde. Mogelijk is deze situatie niet lang meer houdbaar.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.