Nederland - 7 augustus 2022 - Obligaties
door SVEN VAN GASSE

+200 jaar obligatiegeschiedenis in 1 grafiek

Even geleden publiceerden we een artikel met een grafiek die meer dan 100 jaar aandelengeschiedenis weergaf. Wie aandelen zegt, zegt ook obligaties dus werd het tijd om de grafiek van de obligatiegeschiedenis erbij te halen.

De volgende grafiek toont de hoogte van de rente van de Amerikaanse 10-years Treasury. Dit is de meest verhandelde en bekendste obligatie ter wereld. Wanneer de rente stijgt, daalt de koers van een obligatie en wanneer de rente daalt, stijgt de koers van een obligatie. De grafiek geeft alle belangrijke gebeurtenissen die een invloed hadden op de obligatiemarkt weer.

Een gebeurtenis die er meteen uitspringt is er eentje in de jaren 80, 1981 meer bepaald. Op dit moment bereikte de Treasury Note haar hoogste rentestand van meer dan 15%. Paul Volcker, toenmalig voorzitter van de Federal Reserve, verhoogde toen de rente tot 20%. Deze maatregel was volgens Volcker nodig om de 2-cijferige inflatie onder controle te krijgen.

Bron: Twitter
Foto: iStock


VIP actie:

Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.