Nederland - 25 juli 2022 - Aandelen

120 jaar aandelengeschiedenis in 1 grafiek

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkten hebben in haar rijke geschiedenis verschillende bull- en bearmarkten meegemaakt. In dit artikel geven we een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen van de markten.

De volgende grafiek vat 120 jaar aandelengeschiedenis samen in 1 grafiek. De grafiek geeft het verloop van de Dow Jones mee over de jaren heen.

Zoals je kan zien, heeft de aandelenmarkt reeds verschillende crises overleefd. Denk maar aan de uiterst moeilijke jaren 70 of de huizenzeepbel gevolgd door een bankencrisis in 2008.

Het langste herstel deed zich echter voor na de Grote Depressie in 1929. De aandelenmarkten hadden toen 25 jaar nodig om zich volledig te herstellen.

Het goede nieuws is wel dat de markten de crashes uiteindelijk weer te boven komen. We zitten op dit moment in een moeilijke periode, maar ook deze zal met de tijd weer verbeteren. Blijf dus rustig en focus je op de lange termijn.

Bron: Twitter
Foto: iStock


VIP actie:

Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.