Nederland - 29 juni 2022
door RAJA SPEET

Gratis proefperiode Energy Rapport; we zijn hier Turbo Bullish

Onze visie steken we bij BeursBrink niet onder stoelen of banken: we zijn Turbo Bullish op energy, grondstoffen en materialen. Dat betekent dat we intern hebben besloten om nóg meer tijd en energie te gaan steken in onze Energy & Resources Rapporten.

En we hebben het eerder deze maand al even kort gezegd; hierdoor is het ook tijd geworden om – voor het eerst in 3 jaar – de tarieven voor het Energy Rapport te verhogen.

Voor iedereen die nog geen abonnee is, maar wel interesse heeft, maken we ter kennismaking een uitzondering en geven we ons Energy rapport van vorige maand gratis weg als Proefeditie.

>> Bekijk de gratis Proefeditie van het Energy Rapport via deze link.

Trend voor de komende paar jaar

Energy en grondstoffen worden een trend voor de komende paar jaar, daar zijn we bij BeursBrink van overtuigd… We hebben het laatst bijvoorbeeld nog uitgebreid beargumenteerd in een interview met Slim Beleggen. Hieronder een paragraaf voor de liefhebbers:

SB: Als je kijkt naar de energiesector, dan zie je dat die al best is opgelopen in de afgelopen maanden. Gestuwd door macro-ontwikkelingen. We kunnen ons best voorstellen dat er beleggers zijn die denken achter een trein te lopen die al lang is vertrokken. Hoe zien jullie dit?

BeursBrink“Wij quoten dan altijd graag George Soros, die – even vrij vertaald – heeft gezegd: “Als er een bubbel is, ben ik er graag als eerste bij om te kopen”.

Natuurlijk zijn energieaandelen gestegen. Maar sla de grafieken er eens op na: de earnings power van dit soort bedrijven is nu hoger of gelijk aan 2007, terwijl de koersen nog steeds een pak lager staan dan toen.

Bovendien – en dat mag je niet onderschatten – is energie in de laatste jaren een vies woord geweest. Binnen de S&P 500 maakte de hele energysector nog geen 3% uit van de totale weging. Laat dat eens door dringen: nog geen 3%! Tot een jaar geleden.

Vraag maar eens je buurman of collega; de kans dat iemand een aandeel Amazon bezit is vele malen groter dan dat die collega een aandeel Chevron is de porto heeft. Deze trend is pas net begonnen…

In een omgeving met hoge inflatie, geopolitieke onrust en maximale onkunde in Europa, is het noodzakelijk om energie te hebben. Fondsmanagers moeten nog kopen, particulieren moeten nog volgen. Ja, we hebben een eerste ronde gehad, maar er gaan er nog heel wat volgen.”

SB: Hoe zien jullie dat voor je, wat voor rendementen hebben jullie voor ogen?

BeursBrink“Nogmaals: ervaren beleggers die al meer dan 20 jaar meedraaien – anders heb je nog nooit zo’n bullmarket gezien – weten dat er niets is dat zo hard kan knallen als energy en grondstoffen. Daarvoor hebben we een voorbeeld.

Hieronder hebben we even een grafiek getrokken vanaf 2001 tot en met 2014. Let even goed op die grafiek. Want daar zie je wat 10.000 dollar, deed met een investering die gedaan is vanaf 2001.

Iedere lijn, is dus de waardeontwikkeling van 10K USD. Dat zijn willekeurige namen (en geen koopadvies of wat dan ook, gewoon wat willekeurige namen uit de grondstoffensector).

Van 10K naar bijna een half miljoen, klinkt gek met grondstoffen en energie. Want iedere belegger die in de afgelopen 10 jaar heeft belegd, kan zich niet goed voorstellen wat een goede bullmarket in energy teweeg kan brengen.

En toch is het zo. Alleen moet je net wat langer meedraaien op de beurs om dat te herinneren. Daarom zijn we ook zo bullish: dit is letterlijk een kans die je misschien een tot twee keer in een carrière krijgt voorgeschoteld.”


De prijsverhogingen zoals we die zullen doorvoeren:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.