Europa - 6 februari 2020 - Beursbrink

Zwak kwartaal voor Marel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het vierde kwartaal zwak gepresteerd, maar er zijn wel lichtpuntjes. Dit stelden analisten van ING donderdag.

“De afgelopen achttien maanden zijn uitdagend geweest en geopolitieke spanningen en handelsbeperkingen hebben een impact gehad”, stelde CEO Árni Oddur Thórdarson na de cijfers.

In het afgelopen kwartaal realiseerde Marel een EBIT-marge van circa 10 procent. Daardoor kwam de EBIT-marge voor heel 2019 uit rond 13,5 procent, wat minder is dan de 14 tot 15 procent in de voorgaande jaren.

ING stipt aan dat met name de divisie die zich richt op slachtmachines voor gevogelte het afgelopen kwartaal zwak heeft gepresteerd. De omzet daalde daar met 5,7 procent bij een eveneens lagere EBIT-marge. Ook bij de afdeling Vis nam de omzet af en de EBIT marge was daar zelfs negatief.

De analisten van ING signaleerden echter ook positieve zaken. “Het momentum in de instroom van orders is positief. Een aantal orders die in de pijplijn zaten, zijn nu omgezet naar daadwerkelijke orders. Het management gaf aan dat voor de Gevogelte tak de investeringsbereidheid weer aan het toenemen is.”

ING handhaafde het koopadvies en ook het koersdoel op 4,6 euro voor Marel. Het aandeel steeg donderdag 1,9 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.