Europa - 7 september 2020 - Aandelen

Berenberg verhoogt koersdoel Marel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Marel verhoogd van 5,30 naar 5,50 euro, met behoud van het koopadvies, naar aanleiding van de aangekondigde overname van de  Duitse snijmachinefabrikant TREIF.

Deze eerste substantiële overname sinds de tweede beursnotering in Amsterdam markeert een nieuwe groeifase voor de IJslandse specialist in de machinale verwerking van vlees en vis, stelden de analisten van Berenberg in een rapport.

TREIF haalt zijn omzet voor meer dan de helft uit vleessnijmachines, maar maakt ook machines voor pluimvee, vis en brood en gebak. Het bedrijf is sterk in het snijden en hakken in plakken en blokjes, de zogenaamde secundaire verwerking. Daarmee biedt TREIF een goede aanvulling op de productenportefeuille van Marel, met directe kansen op cross selling.

Berenberg voorziet dat de winst per aandeel Marel in 2021 door de overname met 4 procent zal stijgen, terwijl de nettoschuld eind dit jaar op 1,2 maal de EBITDA zou komen te liggen. Marel doet geen uitspraken over de verwachte marge, maar Berenberg ziet ruimte voor een margeverbetering met 150 basispunten bij TREIF, dankzij kosten- en distributievoordelen, waardoor de winstbijdrage richting 10 procent kan gaan op de middellange termijn.

TREIF, dat in 2019 een EBITDA van 13 miljoen euro realiseerde op een omzet van 80 miljoen euro, heeft daarmee een gezonde EBITDA-marge van 16 procent, stelde Berenberg. Dit is wel iets lager dan de 18 procent voor Marel, maar voor de vlees-tak veronderstelt Berenberg een vergelijkbare winstgevendheid als bij Marel.

TREIF is vooral sterk in de Britse en Franse markt, en verkoopt ook veel snijmachines aan particulieren. Ook elders in de EU, de VS en China verkoopt het bedrijf zijn machines, meldde Berenberg verder.

De analisten verwachten meer overnames, omdat Marel nog een oorlogskas heeft van 600 miljoen euro en er veel ruimte is voor consolidatie, vooral in de markt voor vleesververwerkingsmachines.

Het aandeel Marel daalde maandag 1,4 procent naar 4,34 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.