Nederland - 11 januari 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

Zo ziet de portefeuille van Bill Ackman eruit

Bill Ackman is de oprichter van het hedge fund Pershing Square Capital dat zo’n $20 miljard beheert. Vroeger werd Ackman ook wel Baby Buffett genoemd door zijn grote successen. Het is dus altijd interessant om te kijken uit welke aandelen zijn portefeuille bestaat.

Bij het grote publiek is Ackman vooral bekend door zijn short positie in Herbalife en zijn daaruit volgende vete met Carl Icahn, een andere bekende investeerder. Ackman geloofde dat Herbalife een piramidespel uitvoerde en gokte op de ondergang van het bedrijf. Icahn was het hier niet mee eens en pompte miljoenen dollars in het bedrijf. Dit resulteerde in een ouderwets potje moddergooien tussen de 2 titanen in de studio’s van CNBC. Ackman moest uiteindelijk het onderspit delven.

Ackman stond tijdens de hoogdagen van de covid-pandemie in het middelpunt van de belangstelling. In februari 2020, voordat covid de westerse wereld op zijn kop zette, kocht Ackman credit default swaps. Deze stegen in waarde wanneer de waarde van de onderliggende obligaties daalden. Toen covid de westerse wereld in zijn greep kreeg en de aandelen- en obligatiemarkten kelderden, kenden de swaps van Ackman een enorme stijging. In een korte periode maakte hij van $27 miljoen meer dan $2,6 miljard.

Zeer geconcentreerde portefeuille

Bill Ackman zijn carrière bestaat dus uit hoge toppen maar ook diepe dalen. Hij heeft echter wel meer successen dan verliezen, wat zijn status als miljardair verklaart.

De onderstaande afbeelding is een overzicht van de portefeuille van Ackman.

Wat meteen opvalt is dat de portefeuille zeer geconcentreerd is, want hij bezit slechts 6 aandelen. Hiermee volgt hij de raad van Warren Buffett om al je eieren in 1 mandje te leggen en dit mandje met je leven te bewaken.

Ackman heeft ook een strategie die bekendstaat om zijn tactische en activistische investeringsaanpak. Hierdoor koopt hij slechts aandelen in een klein aantal bedrijven maar is zijn positie in deze bedrijven relatief groot, zodat hij veel invloed uit kan oefenen.

Bron: Twitter
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.