Nederland - 9 oktober 2019 - Beursbrink

Zilver kan knallen bij recessie

door STIJN

Beleggers en investeerders vrezen dat een recessie de financiële markten zal overspoelen als de situatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China niet snel verholpen wordt. De wereldeconomie kreunt onder de druk en dat heeft grote gevolgen voor een heleboel landen. Marktkenners zien echter een pluspunt, bij een recessie zal zilver opnieuw gaan schitteren.

De aandelenmarkten houden halt omwille van het weggezakte vertrouwen bij beleggers en investeerders. Een recessie lijkt steeds meer realiteit te worden door de groeivertraging van de wereldeconomie, maar dat hoeft niet desastreus te zijn voor beleggers. Mits goede investeringen, kan er aardig verdiend worden in een recessie, dat beweert hedgefondsmanager John Paulson.

Paulson, die in 2007 en 2010 miljarden heeft verdiend door de crisissen te voorspellen en massaal in goud te beleggen, zegt dat beleggers in tijden van onzekerheid moeten kijken naar goud en zilver en meer bepaald de goud/zilver-ratio. Een hoge ratio biedt namelijk heel veel kansen op de markt.

Ratio 80:1

Het is volgens hem belangrijk om in zilver te beleggen van zodra de ratio de 80 punten overschrijdt. Historisch gezien heeft dit vier van de vijf keer een goed rendement opgebracht. In 2003 bijvoorbeeld, wie toen zilver had gekocht bij een ratio van 80:1 kon een rendement van 390 procent halen met zijn belegging. Ook in 2008 konden beleggers flink wat verdienen op zilver.

En momenteel zitten we opnieuw op zo een goed koopmoment gezien de ratio rond de 80 punten zweeft. Enkele maanden geleden was de ratio zelfs 92:1. Paulson beweert dan ook dat het licht op groen staat gezien de hoge ratio en de economische groeiproblemen op het wereldtoneel.

De komende dagen zullen veel duidelijk maken, op 10 en 11 oktober voeren de Amerikanen en Chinezen handelsgesprekken met elkaar omtrent de handelsoorlog. Als Trump opnieuw zijn rug keert naar China, dan is de kans groot dat goud en zilver gaan profiteren van het tumult.

Bronnen: US News

Foto: Feiern1 – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.