Nederland - 13 april 2020 - Beursbrink

Wordt 2021 het jaar van deze marihuana aandelen?

door STIJN

Als je denkt dat olie en gas aandelen het moeilijk hebben de afgelopen periode, neem dan eens even de tijd om de koersen van enkele marihuana aandelen te bekijken. Deze zitten namelijk al sinds maart 2019 in moeilijk vaarwater. Over de afgelopen twaalf maanden hebben marihuana aandelen meer dan de helft van hun waarde verloren. Maar toch lijkt 2021 positief te gaan worden voor enkelingen.

De koersevolutie van marihuana aandelen is allesbehalve positief, alleszins de afgelopen 12 maanden. Ondanks de legalisering in Canada heeft de marihuanamarkt niet goed gepresteerd, zo is Aurora Cannabis bijvoorbeeld 91 procent gedaald ten opzichte van zijn piek in maart vorig jaar. Maar ook HEXO is met 93 procent gedaald ten opzichte van zijn piek in april 2019.

Ook dit jaar zal er niet veel verbetering komen, vooral niet nu COVID-19 de wereldeconomie teistert. Misschien brengt 2021 wel wat positiefs voor marihuana aandelen, we nemen even een kijkje naar twee Canadese marihuanabedrijven waarvan men iets goeds verwacht volgend jaar.

Valens

Dit Canadese bedrijf is misschien iets minder bekend maar hoeft zeker niet onder te doen voor de grotere marihuanabedrijven op de markt. Valens doet voornamelijk de extractie van stoffen uit marihuana om het vervolgens door te verkopen voor bv. edibles, drankjes, oliën en noem maar op.

En dat is ook de reden waarom marktkenners verwachten dat Valens het goed gaat doen. Het bedrijf bevindt zich in het epicentrum van de sterke groei op de Canadese markt voor deze producten. Valens werkt vooral met contracten waardoor de cashflow voor enkele jaren gegarandeerd is. Doordat de cashflow op voorhand bekend is, kan hier gemakkelijk op geanticipeerd worden.

Aphria

Dit Canadese marihuanabedrijf is op weg om van 2021 een positief jaar te maken. Momenteel noteert het aandeel aan 4,42 CAD per stuk. Aphria is één van de Canadese top producenten met slechts drie vergunde faciliteiten maar zijn wel goed voor een jaarlijkse productie van 255.000 kilo.

Het probleem nu is dat 255.000 kilo eigenlijk te veel is voor de Canadese marihuana markt omdat er niet genoeg verkooppunten zijn maar men hoopt dat het aantal verkooppunten eind dit jaar gaat stijgen waardoor de verkopen van Aphria zullen gaan toenemen in 2021.

Bronnen: Fool.com

Foto: Pxfuel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel