Nederland - 29 augustus 2022 - Beursbrink

‘De wereld heeft nog altijd gas en olie nodig’

door STIJN

Dat de wereld nog altijd gas en olie nodig zal hebben in de nabije toekomst, dat is uiteraard geen nieuws. Maar het is een uitspraak van Tesla CEO Elon Musk en dat maakt het toch een beetje speciaal. Hij raadt aan om alsnog in te zetten op gas en olie omdat de beschaving, zoals we die nu kennen, achteruit zal gaan. Hij raadt zelfs aan om meer olievelden te zoeken.

Het verhaal van hernieuwbare energie is mooi, maar voorlopig zijn de hoofdrolspelers nog altijd olie en gas. De wereld is echter een versnelling hoger aan het schakelen om deze fossiele brandstoffen uit te schakelen, maar het zou verstandig zijn om op middellange termijn vast te houden aan gas en olie. Dat is in ieder geval de mening van Tesla CEO Elon Musk.

Realistically I think we need to use oil and gas in the short term, because otherwise civilization will crumble.

Beschaving

Musk vreest dat de beschaving en wereld zoals we ze kennen, er op achteruit zal gaan mochten we met grote tekorten zitten. Hij raadt zelfs aan dat er nieuwe olie- en gasvelden worden gezocht om het aanbod op pijl te houden. Er is nog veel tijd nodig om van hernieuwbare energie de hoofdrolspeler te maken. Musk beweert dat we nog enkele decennia nodig zullen hebben.

One of the biggest challenges the world has ever faced is the transition to sustainable energy and to a sustainable economy. That will take some decades to complete.

Hernieuwbare energie maakt voorlopig een klein deel uit van de totale globale energiewining. De windenergie die wordt gewonnen in de Noordzee kan een belangrijke rol spelen op termijn, vooral in combinatie met grote batterijopslageenheden.  Daarenboven is ‘global warming’ niet de grootste bedreiging op dit moment, wel de bijzonder lage geboortecijfers overal ter wereld, aldus Musk.

Bronnen: Reuters – CNBC

Foto: Daniel Oberhaus – FlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.