Europa - 7 mei 2020 - Aandelen

Winstval BAM geen verrassing

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor BAM in het tweede kwartaal voor zowel de omzet als de productie zijn erg slecht, al was de terugval van de winst in het eerste kwartaal geen verrassing. Dit stelde analist Martijn den Drijver van ABN AMRO nadat de Nederlandse bouwer met kwartaalcijfers kwam.

De analist rekent voor het lopende kwartaal op een omzetdaling van 30 procent.

In tegenstelling tot het eerste kwartaal kan BAM in het tweede kwartaal wel rekenen op de hulp van de overheid, dit vanwege de coronacrisis.

In de eerste drie maanden viel de winst voor belastingen terug naar 1 miljoen euro. De analist schreef dit toe aan project verliezen bij BAM International en Duitsland.

In de tweede jaarhelft moet volgens Den Drijver de productie weer aantrekken, naar 80 tot 85 procent van de normale niveaus. De coronamaatregelen en een niet optimaal presterende aanvoerketen zullen BAM vermoedelijk parten blijven spelen voorziet de analist, die wel wees op het stabiele orderboek.

Den Drijver voorziet dat BAM de liquiditeit op een “solide” niveau zal weten te houden.

ABN AMRO heeft een Houden advies op BAM met een koersdoel van 1,50 euro. Het aandeel daalde donderdag 2,9 procent naar 1,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments