Nederland - 18 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Winst Philips Lighting omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het derde kwartaal van 2017 meer winst geboekt op een licht hogere omzet. Dit blijkt uit een door het voormalige lichtonderdeel van Philips opgestelde consensus in aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers op donderdag.

De analisten voorzien gemiddeld een 1,3 procent hogere vergelijkbare kwartaalomzet in het derde kwartaal van 1.737 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder boekte Philips Lighting nog een omzet van 1.745 miljoen euro.

Tegenover de krimp bij Lamps, profiteert de divisie LED en Home naar verwachting van flinke groei.

In de consensus wordt een aangepast bedrijfsresultaat (EBITA) van 175 miljoen euro in het kwartaal verwacht. De aangepaste EBITA-marge komt daarbij over het derde kwartaal uit op 10,1 procent. In het derde kwartaal van 2016 realiseerde Philips Lighting ook al een aangepaste EBITA van 175 miljoen euro, met een marge van 10,0 procent.

De bedrijfsconsensus voorziet gemiddeld een netto kwartaalwinst van 78 miljoen euro, tegen 51 miljoen euro een jaar eerder.

Analist David Vagman van KBC Securities verwacht ten opzichte van de consensus een iets hogere impact van wisselkoerseffecten, hetgeen kan resulteren in een lagere omzet maar hogere marges op korte termijn, vooral binnen de divisie LED. Vagman merkte op dat de productie van LED-lampen bijna volledig is uitbesteed en in Azië plaatsvindt. De pogingen van Philips Lighting om zich in te dekken tegen valutaschommelingen kunnen op korte termijn evenwel de positieve impact op de marges teniet doen, zo verwacht Vagman.

Vagman merkte verder op dat het bedrijf in het afgelopen halfjaar vaker stelde dat grote winstgevende orders de divisie Professional in de kaart zouden spelen, maar meerdere sectorgenoten van Philips Lighting bevestigde volgens de analist dat de bredere Amerikaanse markt de nodige uitdagingen te verwerken heeft. Voor de divisie Professional wordt door analisten een omzetgroei van 4,9 procent voorzien.

Volgens analist Marc Hesselink van ABN AMRO heeft Philips Lighting inmiddels een solide staat van dienst opgebouwd van aantrekkende marges, ondanks de uitdagende transitie van conventionele lampen naar LED-verlichting. Een hoge en groeiende vrije kasstroom blijft daarbij volgens de marktvorser voor het aandeel spreken. “De potentie van royale rendementen voor aandeelhouders is de kers op de taart”, aldus Hesselink.

Outlook

Philips Lighting handhaafde bij publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal in juli de outlook voor heel 2017. Daarmee rekent het bedrijf onverminderd op een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 50 tot 100 basispunten en een solide vrije kasstroom. “We zijn er zeker van dat we in de loop van dit jaar weer terugkeren naar een positieve vergelijkbare omzetgroei”, voegde de onderneming destijds toe.

KBC Securities heeft een Houden advies op Philips Lighting met een koersdoel van 34,00 euro, terwijl ABN AMRO een koopadvies hanteert met een koersdoel van 37,00 euro.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Philips Lighting woensdag 1,1 procent hoger op 33,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.