Nederland - 9 september 2022 - Aandelen

Wereldwijde winsten per aandeel staan onder druk

door SVEN VAN GASSE

Het cijferseizoen is achter de rug. Over het algemeen vielen de resultaten, op enkele uitzonderingen na, redelijk goed mee. We zouden echter op een kantelpunt kunnen staan volgens onderzoek van CrossBorder Capital.

De winst per aandeel wordt berekend als de winst van een onderneming gedeeld door het aantal uitstaande gewone aandelen. Het resulterende getal dient als indicator voor de winstgevendheid van een onderneming en de waarde van een aandeel.

Winsten op het punt van dalen

Volgens de onderstaande grafiek zal het niet lang meer duren voordat de winst per aandeel zal dalen. De grafiek toont dat de groei van de winst per aandeel op een kantelpunt staat.

Een dalende winst per aandeel zorgt ervoor dat de koers/winstverhouding stijgt en aandelen duurder geprijsd zijn. Om de aandelenprijs opnieuw in lijn te krijgen, zal deze gewoonlijk dalen. Een dalende winst per aandeel kan dus nefaste gevolgen hebben op de aandelenmarkten.

Bron: Twitter
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.