Cryptoknallers - 19 januari 2023 - crypto
door VINCE

Weerstand aan $1,6K voor ETH, prijsrally voorbij?

Hoewel Ethereum’s prijs sinds het begin van 2023 al van $1.200 naar $1.600 is gestegen, is het sinds september al de derde keer dat het de grens van $1.600 probeert te passeren. En ook ditmaal lijkt het voorlopig niet te gaan lukken, tenminste niet voordat de Amerikaanse Federal Reserve haar beleid van verkrapping van de economie verzacht.

Zie hieronder het koersverloop van Ethereum sinds augustus 2022:

In de maanden september en november zie je dus dat de koers al tegen de $1,6K probeerde te overtreffen. Maar beide keren nam de koers direct erna een flinke duik omlaag met zo’n -$400 a -$600.

Wat veroorzaakt de huidige weerstand?

Ten eerste heeft de Silvergate Bank een verlies van $1 miljard gemaakt het afgelopen kwartaal. De Amerikaanse cryptobank heeft recentelijk 40% van zijn personeel ontslagen en kampt nu met een rechtszaak omtrent FTX. Het negatieve nieuws hield aan toen iets hierna de plaatsvervangend directeur-generaal van het Japanse bureau voor strategieontwikkeling en beheer, Mamoru Yanase, betoogde dat de cryptosector dezelfde regelgeving zou moeten ondergaan als traditionele banken en makelaars.

Bovendien vrezen beleggers dat gegevens die een vermindering van de inflatie laten zien, de belangrijkste drijfveer waren achter het herstel van de cryptocurrency-markt. Dit betekent dat elke terugval op de aandelenmarkt een nieuwe verkoopgolf in crypto zou kunnen veroorzaken. Desondanks is het wel positief dat ETH nu wel boven de $1.500 stand houdt.

Heeft de pump het marktsentiment verhoogd?

Om het marktsentiment na deze pump te meten kijken we naar de tweemaands futures-premie op jaarbasis. De tweemaands futures-premie op jaarbasis zou op gezonde markten tussen +4% en +8% moeten worden verhandeld om de kosten en de bijbehorende risico’s te dekken.

Maar wanneer de futures met korting worden verhandeld ten opzichte van reguliere spotmarkten, toont dit een gebrek aan vertrouwen van kopers met een hefboomwerking, wat een bearishe indicator is.

De onderstaande grafiek laat zien dat derivatenhandelaren in de “angstmodus” blijven omdat de Ether-futurespremie onder de drempel van 4% ligt. Deze gegevens wijzen op de afwezigheid van de vraag van kopers met een hefboomwerking, hoewel het niet aangeeft dat handelaren verdere ongunstige prijsactie verwachten.

Verwacht men verdere prijsdalingen?

Om te kijken wat men voor ETH’s prijs verwacht moet je niet kijken naar futures, maar naar opties. De onderstaande grafiek laat de 25% delta skew op opties zien. Hoe hoger die is, hoe meer mensen een prijsdaling verwachten en andersom.

Momenteel is deze indicator ongeveer neutraal, wat de huidige weerstand van ETH versterkt. Want hoewel het niet aangeeft dat men dalingen verwacht, laat het ook niet mogelijke prijsstijgingen zien. Zowel optie- als futuremarkten wijzen erop dat professionele handelaren vrezen dat de weerstand van $1.600 een negatief effect op de prijs zal blijven uitoefenen.

Moet je nu afwachten op een ETH-dip?

Zowel optie- als futuremarkten wijzen erop dat handelaren vrezen dat de weerstand van $1.600 een negatief effect op de prijs zal blijven uitoefenen. Maar voordat je uitsluitend aan de hand van deze indicatoren actie gaat ondernemen, zou je eens kunnen kijken naar onze verwachting voor Ethereum.

In de Crypto Gids bespreken onze analisten 21 verschillende cryptomunten, waaronder Ethereum!

Bron: CoinTelegraph.com

Foto: iStock

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.