Nederland - 8 december 2021 - crypto

Wat zijn layer-2 netwerken? En hoe kan je er geld aan verdienen?

door SVEN VAN GASSE

De interesse in layer-2 netwerken wordt steeds groter. Er zijn de afgelopen maanden tientallen miljoenen dollars geïnvesteerd voor het ontwikkelen van layer-2 netwerken. Echter niet alleen ontwikkelaars van Bitcoin en Ethereum houden zich hiermee bezig. Ook ontwikkelaars van bijvoorbeeld Visa spenderen hier steeds meer aandacht aan. Maar wat zijn layer-2 netwerken nu precies?

Layer-2 is een verzamelnaam voor oplossingen die ontworpen zijn om een applicatie te helpen schalen door transacties af te handelen buiten het Ethereum mainnet (layer 1). Tegelijkertijd kan je zo nog wel profiteren van het robuuste gecentraliseerde beveiligingsmodel van het mainnet.

De nood aan layer-2 netwerken uitermate hoog, want transactiekosten op layer-1s kunnen bijzonder hoog worden wanneer er veel gebruikers zijn. Ethereum is hier het beste voorbeeld van.

Door de steeds groter wordende interesse in layer-2 netwerken, wijden we een volledige video aan het onderwerp. Raja legt in deze video de wereld van Layer-2 netwerken haarfijn uit. Hiernaast geeft hij enkele voorbeelden van tokens om te profiteren van de stijgende interesse in layer-2 netwerken.

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.