Nederland - 8 april 2022 - Beursbrink

‘Warren Buffett is grootste vijand van bitcoin’

door STIJN

Durfkapitalist Peter Thiel en waardebelegger Warren Buffett zijn geen beste maatjes, alleszins in één richting dan toch. Tijdens een bitcoin conferentie heeft Thiel Buffett bestempeld als de grootste vijand van bitcoin. Volgens hem is Buffett één van die personen die de digitale munt liever ziet verdwijnen. Warren Buffett zelf heeft nog geen commentaar gegeven.

Peter Thiel, een durfkapitalist die in 2018 miljoenen dollars wist te vergaren via Founders Fund, heeft tijdens de bitcoin conferentie een ‘vijandenlijstje’ opgesteld. Tijdens de bijeenkomst noemde hij de namen van Warren Buffett, JPMorgan CEO Jamie Dimon en BlackRock CEO Larry Fink.

Hij hield een foto van Buffett omhoog met de woorden ‘rattengif’, verwijzend naar die keer toen de CEO van Berkshire Hathaway bitcoin zo noemde. Eerder dit jaar zei hij ook ‘I don’t own any and I never will.’ Met andere woorden, het Orakel van Omaha is geen fan van de digitale munt.

Bitcoin

Thiel vindt het niet correct dat deze personen de blockchain-technologie wel aanprijzen, maar het noodzakelijk vinden om bitcoin de gond in te boren. Volgens hem horen bitcoin en andere digitale munten, thuis in ieders portefeuille als onderdeel van een goede diversificatie.

When they choose not to allocate to bitcoin, that’s a deeply political choice. We need to say, you know, you have to get on board with this.

Een woordvoerder van BlackRock had eerder deze maand laten weten aan hun aandeelhouders dat de oorlog in Oekraïne de adoptie van digitale munten kan versnellen. En dat is volgens hun een groot probleem omdat corruptie en witwaspraktijken hierdoor meer vrijspel krijgen.

Bronnen: Jennifer Elias – CNBC

Foto: WorldSpectrum – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.