VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 28 december 2020 - Aandelen

Wall Street verwacht tegenwind voor aandelenmarkten door presidentschap Biden

door SVEN VAN GASSE

CNBC heeft aan 100 chief investment officers en vermogensbeheerders gevraagd naar hun verwachtingen van de aandelenmarkten onder het presidentschap van Joe Biden. Twee derde zei dat de eerst vier jaar onder Biden minder goed zullen zijn voor de beurzen dan de eerste 4 jaar van Donald Trump.

Sinds de inhuldiging van Trump als president van de Verenigde Staten in januari 2017, is de S&P 500 met meer dan 60% gestegen. Dit komt mede door de forse verlaging van de vennootschapsbelasting, die heeft geleid tot een stijging van de winsten en een verhoging van de inkoop van eigen aandelen.

De Trump-regering heeft de afgelopen vier jaar ook de regelgeving versoepeld. Hierdoor is er een marktvriendelijke omgeving ontstaan voor verschillende industrieën.

Veel beleggers maken zich zorgen dat een terugdraaiing van de belastingverlaging, wat Biden reeds heeft aangekondigd, een grote hap uit de toekomstige winsten zou kunnen nemen.

Hoewel het presidentschap van Biden kan zorgen voor moeilijkheden voor de totale markt, zouden sommige sectoren het wel beter kunnen doen. Volgens het onderzoek zouden financiële spelers en industriële bedrijven wel kunnen varen bij een Biden-regering.

Bitcoin

Er werd ook gepolst naar de meningen van de investeerders naar andere soorten beleggingen zoals opties, bitcoin en SPAC’s. De meerderheid van 58% verkoos SPAC’s, gevolgd door 33% die bitcoin als beste alternatieve belegging zagen.

Bitcoin werd de verrassende winnaar van 2020. De prestaties van de grootste cryptomunt lieten deze van andere activaklassen als aandelen, obligaties en grondstoffen volledig achter zich.

De cryptomunt verbrak deze maand voor het eerste de mythische kaap van $20 000. In de afgelopen weken steeg bitcoin vlotjes door tot een nieuwe all time high van $28 000.

Velen schrijven de forse rally van bitcoin toe aan de groter wordende adoptie van institutionele beleggers en bedrijven als Fidelity Investmens, Square en PayPal. De belangstelling van prominente beleggers Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller heeft de digitale munt ook een positieve impuls gegeven.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.