Nederland - 13 april 2021 - Beursbrink

Bitcoin tikt nieuw record aan

door STIJN

De bitcoin heeft weer een nieuwe recordkoers te pakken nadat de populaire munt de grens van 63.000 dollar doorbrak. De nieuwe rally zou te maken kunnen hebben met de beursgang van het cryptoplatform Coinbase. Bitcoin steeg de afgelopen uren met 5 procent naar 63.171 dollar. Ook ethereum wist een nieuwe recordkoers te vestigen op 2.222 dollar.

De cryptomarkt staat weer in vuur en vlam. Bitcoin, de meest populaire digitale munt, heeft een nieuwe recordkoers aangetikt. Op 12 april noteerde de munt nog rond de 60.000 dollar, momenteel zweeft de munt rond de 63.000 dollar. De stijging van 5 procent zou te maken kunnen hebben met de aanstaande beursgang van het cryptoplatform Coinbase.

Vanaf woensdag zou het platform publiek verhandelbaar zijn op de Nasdaq via een ‘direct listing’. Marktkenners verwachten dat het bedrijf een marktwaarde zou kunnen bereiken van 100 miljard dollar. De hype hierrond lijkt wel een invloed te hebben op de cryptomarkt want niet alleen bitcoin zit stevig in de lift. Ook ethereum, ripple, cardano, etc… veren flink op.

Positieve ontwikkeling

Marcus Swanepoel, CEO van cryptoplatform Luno, is enthousiast en beweert dat de beursgang van Coinbase zeer positief is voor de industrie. Volgens hem komt crypto hierdoor nog meer in het goede daglicht te staan en neemt het wat twijfel en onzekerheid omtrent digitale munten weg.

This is really good and really important for the industry. It’s going to increase the trust and transparency in our industry.

Bitcoin is sinds het begin van dit jaar meer dan verdubbeld in prijs. Tesla kocht onlangs voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin en accepteert de digitale valuta als betaalmiddel voor zijn auto’s. Ondertussen willen Wall Street-giganten zoals Goldman Sachs en Morgan Stanley hun vermogende klanten enige blootstelling aan bitcoin bieden. Kortom, het spel zit op de wagen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.