Nederland - 21 juli 2021 - Beursbrink

‘Dit zijn belangrijke prijsniveau’s voor bitcoin’

door STIJN

De rollercoasterrit voor beleggers en investeerders in bitcoin is bijzonder heftig. Dinsdag zakte de waarde van de populaire digitale munt tot onder de 30.000 dollar. Op woensdag zien we een sterke rebound tot 31.500 dollar. Delano Saporu raadt beleggers aan om verschillende prijsniveau’s in de gaten te houden. Hij is tevens optimistisch op lange termijn.

30.000 dollar, een prijsniveau met veel psychologisch belang onder beleggers in bitcoin. We gingen er eventjes onder maar daarna wist de digitale munt relatief goed te herstellen door te stijgen naar 31.500 dollar. Ook ether, litecoin en dogecoin maakten een soortegelijke beweging.

Delano Saporu, oprichter van New Street Advisors, vreest dat de bitcoin opnieuw door de 30.000 dollar zal zakken richting de 20.000 dollar. Maar vanaf dit niveau ziet hij een sterk opwaarts potentieel. Voor lange termijn beleggers ziet hij dus geen enkel probleem.

I think you probably have more downside, maybe to around the $22,000 range [to] the $17,000 range for bitcoin going back to Dec. 20 of last year. However, from there, I do think there’ll be upside.

Prijsniveau

Maar voor zij die er voor de korte termijn in zitten, hopend op ‘a quick profit’, wordt het een lange weg volgens Saporu. Zeker voor beleggers die zijn ingestapt boven 60.000 dollar. Katie Stockton, oprichter van Fairlead Strategies, is echter minder negatief. Volgens haar ligt het nieuwe steunniveau op 27.000 dollar en verwacht ze een sterke rebound mocht de bitcoin effectief steun vinden.

Stockton zei ook dat, als de bitcoin zijn rebound hard kan maken en boven de ’50-day moving average’ kan stijgen, beleggers zich kunnen verwachten aan een verdere stijging richting 35.000 dollar en zelfs hoger. Met andere woorden, het worden spannende dagen op de cryptomarkt. Marktkenners hebben er ook het raden naar, vooral omdat de volatiliteit zo hoog is.

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.