Nederland - 24 januari 2017 - Aandelen
door RONALD H.

Waarom NU het beste moment is om small cap aandelen te kopen

Small Cap aandelen zijn aandelen van kleinere bedrijven. Deze bedrijven worden heel vaak over het hoofd gezien door de meeste analisten en fondsenbeheerders. Maar er is een moment waarop al deze waardevolle bedrijven terug op de radars verschijnen van het grote geld: NU. We leggen je uit waarom.

Iedere belegger zou een deel van zijn portefeuille moeten besteden aan kleinere aandelen. Deze bedrijven hebben nog een enorme groeimarge. Een achtergebleven waardering met een bovenmatig groeiritme is de natte droom van iedereen die zijn geld op de aandelenmarkt aan het werk zet. En small cap aandelen presteren het beste wanneer de rente begint te stijgen … NU dus!

Historisch gezien outperformen kleine aandelen de grote broertjes in tijden van stijgende rente door de aantrekkende economie. En deze keer kan deze groei een wel heel bijzondere wending krijgen: Trumponomics. Trump voert een protectionistisch beleid, maar treft daarmee vooral grote bedrijven. Kleinere bedrijven glippen door de mazen van het net en profiteren juist van de economische groei die men verwacht in de Verenigde Staten.

Small caps zijn de locomotief van de economie

Small cap aandelen zijn niet afhankelijk van de globale economie om te groeien. Hun lot is niet verbonden aan de rente die ze moeten betalen. Kleine bedrijven halen meer geld op via de kapitaalmarkten dan dat ze geld lenen. Rentevoeten hebben daardoor veel minder impact.

Ze kunnen daarom veel beter manoeuvreren en bijsturen wanneer de rente begint te stijgen, net zoals een kleine boot veel beter door de golven draait als een grote olietanker die van koers moet veranderen.

Het beslissingsproces bij kleine aandelen, ten slotte, gaat veel sneller, nieuwe producten komen sneller op de markt, nieuwe maatregelen worden veel sneller geïmplementeerd. Wanneer de economie aantrekt, zijn het de kleine bedrijven die fungeren als de locomotief die alles op sleeptouw neemt.

Bron: The Balance

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.