Nederland - 27 oktober 2021 - crypto

Waarom Ethereum makkelijk naar $10 000 kan

door SVEN VAN GASSE

De cryptomarkt heeft de afgelopen maand een enorme inhaalbeweging gemaakt, na de forse correctie van eerder. Bitcoin zette een nieuwe all time high neer. Ethereum blijft echter onze favoriet en wij verwachten dat de nummer 2 van de cryptomarkt nog veel hoger kan.

De koers van ether (de munt in het Ethereum-netwerk) noteert momenteel opnieuw boven de $4 000. Dit is volgens ons echter nog maar het begin. Het potentieel van Ethereum is op dit moment vele malen groter dan dat van Bitcoin.

Ethereum heeft immers veel meer toepassingen en gebruiksmogelijkheden dan Bitcoin. Dagelijks worden er voor meer dan $40 miljoen transactiekosten betaald op het Ethereum-netwerk. Van het aantal ether dat gebruikt wordt om transacties te doen, wordt 80% verbrand. Hierdoor wordt ether steeds schaarser.

Door de enorme activiteit op het Ethereum-netwerk kan je dit bijna vergelijken en waarderen zoals een bedrijf. Hoe dit precies in zijn werk gaat, bespreekt Raja in onze nieuwste cryptovideo.

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.