Nederland - 17 mei 2018 - Beursbrink
door STIJN

Vraag naar legalisering van cannabis in UK wordt steeds groter

Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke voorstander rijker in het debat om cannabis te legaliseren. De Royal College of Nurses stemde deze week om cannabis te decriminaliseren zodat Britten legaal toegang kunnen krijgen tot cannabisproducten. Hieronder vind je drie goede redenen waarom het Verenigd Koninkrijk maar beter werk maakt van het legaliseren van marihuana.

Als het van de Royal College of Nurses afhangt, is het medicinaal en recreatief gebruik van cannabis morgen al volledig legaal. Deze week werd er een stemming gehouden omtrent dit onderwerp, de meerderheid is voorstander om cannabisproducten te decriminaliseren in het Verenigd Koninkrijk.

En daar hebben ze minstens drie goede redenen voor.

Levensverbetering

Het is wetenschappelijk bewezen dat cannabis een positief effect heeft als medicijn bij bepaalde ziektes en aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met MS, epilepsie of kankerpatiënten die chemotherapie krijgen. In veel gevallen werkt medicinale cannabis rustgevend en pijnstillend en kan het patiënten helpen om minder last te ondervinden van hun ziekte of aandoening.

Een bekend voorval is het geval van Alfie Dingley, een jonge knaap die maandelijkse ongeveer 150 epilepsieaanvallen krijgt. Zijn ouders zijn al maandenlang campagne aan het voeren om producten op basis van cannabisolie te legaliseren omdat dit Alfie zijn symptomen drastisch vermindert.

Belastingbesparing

Volgens de ‘Taxpayers Alliance’ besteden Britse politiediensten gemiddeld een miljoen uur aan het handhaven van wetten die het gebruik van cannabis verbieden. Het legaliseren van de klasse B-drug zou naar schatting 200 miljoen pond van de politiebudgetten besparen.

De National Health Service (NHS) zou eveneens 132 miljoen pond kunnen besparen door pijnstillers en antidepressiva te vervangen door medicinale marihuana. Bovendien zouden de belastingen die worden opgelegd voor het commercialiseren, nieuwe inkomsten voor de staat genereren.

Veiligheid

De ongereguleerde handel in recreatieve drugs zoals cannabis leidt tot een toename van criminele activiteiten. Door cannabis te legaliseren en reguleren, zouden criminele verkopen effectief worden verminderd en/of beëindigd. In Amerika ontdekten onderzoekers dat, in staten die de cannabisconsumptie legaliseerden, de moordcijfers met 10 procent waren gedaald.

Bronnen: LeftFootForward, RT

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.