Europa - 12 september 2019 - Aandelen

Vopak versterkt positie in LNG

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Met de inlijving van een belang van 49 procent in SPEC die de enige importfaciliteiten voor LNG in Colombia bezit, versterkt Vopak zijn positie in LNG. Dit stelden analisten van ING donderdag, die de zet een kleine stap voorwaarts noemden.

ING stelde dat de voorspelbaarheid van de winstgevendheid voor Vopak van de LNG-activiteiten met de uitbreiding van diens positie in LNG toeneemt. Wel blijft het de vraag in hoeverre dit kan leiden tot een vruchtbare samenwerking met Primogas, dat het resterende belang van 51 procent houdt. ING schat in dat Colombia een interessante speler is op het gebied van gas.

ING raamt het bedrag dat Vopak neerlegde voor het belang van 49 procent tussen de 80 en 100 miljoen dollar.

ING handhaaft het Houden advies met een koersdoel van 45,00 euro.

De koers van het aandeel Vopak noteerde donderdag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 44,56 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.