België - 30 januari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Volkswagen terug grootste autobouwer

Volkswagen Group (ticker: VOW3) wist Toyota voorbij te steken als ’s werelds grootste autofabrikant in 2016.

En toch is de inhaalbeweging bitterzoet aangezien de positieve verkoopcijfers bijna volledig toe te wijden zijn aan de verkoop in China (bijna 4 miljoen wagens, een stijging van 12%) en omdat er natuurlijk niet echt gefeest kan worden bij Volkswagen na het wereldwijde uitstoot schandaal.

Zo besloot het bedrijf onlangs om 22 miljard USD te betalen nadat het schuldig pleitte in de VS.

Meer nog, Volkswagen CEO Matthias Mueller zei onlangs dat het volumeleiderschap niet langer de belangrijkste doelstelling is van Volkswagen.

En toch is het een opmerkelijke prestatie voor VW, die maar liefst 10.310.000 voertuigen wereldwijd in 2016 verkocht, een stijging van 3.8% ten opzichte van een jaar eerder.

Toyota zei zondagavond laat dat het 10.180.000 voertuigen had verkocht, een stijging van 0.2%, wat de vermoedens deed bevestigen dat het van de eerste plaats aan het wegglijden was. De Japanse automaker had de kroon aangehouden voor zeven van de laatste acht jaar.

GM, dat de begeerde kroon had vastgehouden voor tientallen jaren, verloor in 2008 de eerste plaats aan Toyota omdat de Amerikaanse automaker in die periode een faillissement naderde met een federale bailout tot gevolg. Tijdens de heropleving van GM, wist het bedrijf kort de troon terug te heroveren in 2011, maar uiteindelijk mocht het dus niet baten voor GM.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.