Nederland - 10 december 2019 - Aandelen

China toont bereidheid door aankoop sojabonen op te schroeven

door STIJN

De handelsoorlog tussen China en de USA blijft maar duren. Maar onlangs lijkt er licht te zijn aan het einde van de tunnel. China laat zien dat ze bereid zijn om toegevingen te doen in de handelsoorlog met de Verenigde Staten. De Chinezen zijn namelijk meer sojabonen aan het kopen van de Amerikanen in de hoop zo dichter tot een overeenkomst te komen.

Tussen september en november dit jaar is de Chinese import van Amerikaanse sojabonen 13 keer gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat zag er toen heel anders uit, China nam toen ‘wraak’ omdat de Verenigde Staten extra taksen invoerde op Chinese goederen.

Door de importheffingen, kocht China de sojabonen op een andere manier aan. Via andere kanalen konden ze de Amerikaanse invoertaksen ontwijken, dat maakte de Chinese minister van Financiën begin deze week bekend. Nu gaan ze dus opnieuw rechtstreeks van de USA importeren.

Lichtpuntje

’s Werelds twee grootste economieën ter wereld zijn nu al meer dan een jaar verwikkeld in een groot handelsconflict. De importheffingen vlogen een tijd lang in het rond, zelfs nu nog is Trump bereid om extra taksen te heffen op Chinese goederen. Hoewel beide partijen nog ver verwijderd zijn van elkaar qua standpunten, is er toch al een aanzet gegeven om een eerste overeenkomst te sluiten.

De Chinese export naar de USA is in november met 23 procent gedaald, het laagste niveau sinds de start van de handelsoorlog. Maar de import steeg wel met 2,7 procent, dat is de eerste stijging sinds augustus vorig jaar. Maar het zal toch gaan afhangen van Donald Trump, hij heeft namelijk de touwtjes in handen en zal enkelzijdig de koers van de handelsgesprekken bepalen.

Bronnen: CNBC

Foto: Publicdomainpictures

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.