VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 10 juli 2020 - Aandelen

Vlakke beurs in Amsterdam

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs bleef na een lagere opening vrijdag dicht bij huis. Rond de klok van elf uur daalde de AEX fractioneel tot 566,88 punten.

Aanvankelijk vond de Amsterdamse beurs nog de weg omhoog na een lagere opening. Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management kon die beweging naar boven niet direct verklaren. “Het lijkt vooral een technisch verhaal, waarbij de AEX opveert van de steunniveaus op 564 punten”, aldus Schutte. De beleggingsadviseur zag bij opening al dat ASMI en ASML de kar trokken, na koersdoelverhogingen. “Daarna veerde ook bankaandelen wat op, waarbij ING de steunniveaus van 6 of 6,50 euro opzoekt.”

“Het lijkt even een puur technisch verhaal, want heel veel nieuws valt er niet te bespeuren”, zo concludeerde Schutte. “Maar ondanks dat de beurzen van verlies naar winst gingen, ging het om een kleine beweging.” De beleggingsadviseur zag ook de Amerikaanse futures wat herstellen.

Er blijven nog veel zorgen over de verspreiding van het coronavirus, nadat er in de Verenigde Staten voor de zesde dag op rij een recordaantal besmettingsgevallen werd geconstateerd in tien dagen. Ook het aantal doden stijgt in diverse staten. “Het sluiten van scholen in Hongkong en het verder aanscherpen van de coronamaatregelen in Australië droegen bij aan de negatieve ondertoon aan het einde van de week”, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Wel verschenen er vanochtend enkele positieve macro-economische cijfers uit Italië, waar de industriële productie in mei met 42,1 procent steeg en ook in Frankrijk was er sprake van een sterk herstel van de productie.

Volgens Hewson beseffen beleggers zich in toenemende mate dat een economisch herstel niet V-vormig zal zijn. De marktanalist wees op de massaontslagen die afgelopen week werden aangekondigd door onder meer John Lewis, Boots, Burger King, Rolls-Royce, Airbus, Upper Crust en Harrods. Volgende week zullen beleggers meer zicht krijgen over de situatie bij bedrijven als het cijferseizoen van start gaat.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1289. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1290. De olieprijzen daalden met 2,4 procent.

Stijgers en dalers 

Onder de hoofdaandelen ontsprongen de halfgeleiders ASML en ASMI de dans na koersdoelverhogingen. Morgan Stanley verhoogde het koersdoel voor ASML van 275 naar 380 euro en JPMorgan stelde het koersdoel voor ASMI opwaarts bij naar 155 euro. Beide aandelen wonnen cira een procent. ING won 0,7 procent. Topman Ruud van Dusschoten van ING liet tegenover De Telegraaf weten dat ING nog eens een kwart van de Nederlandse kantoren wil sluiten.

Galapagos droeg de rode lantaarn met een verlies van 1,8 procent.

In de AMX ging Fagron aan kop met een koerswinst van 1,7 procent. Altice en OCI noteerden onderaan met verliezen tot 2,6 procent.

Onder de kleinere aandelen won Nedap 1,0 procent, maar leverde Avantium 3,0 procent in.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.