Nederland - 18 januari 2022 - crypto

VK gaat optreden tegen misleidende crypto-advertenties

door SVEN VAN GASSE

De Britse regering verklaarde dat het advertenties voor cryptocurrency onder strenger toezicht zal brengen en misleidende beweringen hard zal aanpakken. Minister van Financiën Rishi Sunak is van plan om de advertenties onder dezelfde regels voor financiële promoties te brengen.

De regering zal een wetgeving invoeren om de bestaande wetten inzake financiële reclame aan te passen zodat crypto hier ook onder valt. De regeling vereist dat bedrijven door toezichthouders worden geautoriseerd als ze beleggingsproducten willen promoten.

De Financial Conduct Authority kreeg kritiek omdat ze niet is opgetreden tegen crypto-advertenties, die het afgelopen jaar het Londense metronetwerk en de bussen overspoelde. De FCA waarschuwt dat cryptocurrencies niet gereguleerd zijn en dat mensen die erin investeren, bereid moeten zijn om geld te verliezen.

Sunak stelt:

Crypto kan nieuwe kansen bieden maar het is belangrijk dat consumenten niet misleid worden.

Strenger optreden

Afgelopen juni trof de waakhond Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs, met een scherpe waarschuwing waarin stond dat de firma niet bevoegd is om gereguleerde activiteiten te ondernemen. Hoewel Binance nog steeds zijn diensten kan verkopen in het Verenigd Koninkrijk, moet het een kennisgeving tonen waarin wordt uitgelegd dat zijn Britse eenheid niet gereguleerd is.

De Britse Advertising Standards Authority heeft reeds actie ondernomen tegen verschillende crypto-advertenties. De toezichthouder verbood in december 7 advertenties van bedrijven waaronder Coinbase en Papa John’s wegens onverantwoordelijke misbruik maken van de onervarenheid van consumenten.

Het blokkeerde ook een promotie van cryptobeurs Luno. Deze promotie moedigde mensen aan om bitcoin te kopen zonder te waarschuwen voor de risico’s die de handel in cryptocurrencies met zich meebrengt. De cryptomarkt wordt immers gekenmerkt door de hoge volatiliteit.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.