Nederland - 28 juni 2021 - Beursbrink

Binance verbannen in Verenigd Koninkrijk?

door STIJN

Het wordt er niet gemakkelijker op voor crypto. Na de Chinese harde aanpak komt er nu ook tegenwind vanuit het Verenigd Koninkrijk. Britse regulatoren hebben Binance, ’s werelds grootste crypto handelsplatform, verboden om nog actief te zijn binnen hun landsgrenzen. De gevolgen voor bitcoin en andere cryptomunten zijn nog niet duidelijk.

De Britse financiële waakhond, de Financial Conduct Authority, is van plan om Binance te verbieden operationeel te zijn binnen de landsgrenzen. Het gaat specifiek over Binance Market Limited, de Britse divisie van het moederbedrijf Binance. Vanaf 30 juni moet de website een duidelijke melding vertonen aan hun gebruikers inzake de acties van de FCA tegen BML.

Maar het lijkt eerder veel machtsvertoon te zijn van de Britse financiële waakhond. Binance Market Limited biedt namelijk geen concrete diensten aan in het Verenigd Koninkrijk. Met andere woorden, Britten kunnen crypto blijven verhandelen op de website van Binance. Een woordvoerder van Binance zei wel dat ze bereid zijn om in gesprek te gaan met de FCA.

We take a collaborative approach in working with regulators and we take our compliance obligations very seriously. We are actively keeping abreast of changing policies, rules and laws in this new space.

In ieder geval wordt de cryptomarkt het vuur aan de schenen gelegd. Niet alleen vanuit China maar nu ook vanuit het Verenigd Koninkrijk. Beleggers in crypto lijken echter niet onder de indruk te zijn van de Financial Conduct Authority. Zo goed als alle digitale munten noteren in de plus. De aanpak in China heeft echter wel een negatieve impact op het sentiment op de cryptomarkt.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.