Nederland - 8 december 2021 - Beursbrink

Visa lanceert consultingdienst voor crypto

door STIJN

Betaalmaatschappij Visa lanceert een dienstverlening met betrekking tot cryptomunten. Visa wil hun klanten op deze manier wegwijs maken in de wereld van digitale munten. De bedoeling is om financiële instellingen, retailers en andere bedrijven advies te geven inzake crypto en NFT’s. Een goede zaak voor crypto gezien het zo meer mainstream wordt.

Digitale munten worden steeds meer mainstream en zijn haast niet meer weg te denken uit het huidige financiële systeem. Dat komt omdat niet alleen particulieren maar ook grote investeerders en financiële instellingen meer en meer toenadering zoeken tot de cryptomarkt. Visa springt ook op de kar en start met een consultingdienst voor hun klantenbestand.

Concreet wil dit zeggen dat Visa advies zal geven over cryptomunten en NFT’s aan financiële instellingen, retailers en andere bedrijven. Eén van hun klanten die reeds gebruik maakt van deze diensten, is de Amerikaanse bank UMB. Uma Wilson, vicepresident bij UMB, zei dat ze meer willen leren omtrent crypto. Ook zij willen hun eigen klanten op de hoogte kunnen houden.

We came to Visa to learn more about crypto and stablecoins and the use cases that are most relevant for our retail and commercial business lines.

Dieper in crypto

Deze beslissing van Visa toont aan dat ze dieper in crypto willen zitten. Van 1 oktober 2020 tot 30 september 2021 heeft het bedrijf 3,5 miljard dollar aan digitale valutatransacties verwerkt. De betaalmaatschappij ontwikkelt ook producten die gericht zijn op stablecoins, virtuele tokens die zijn gekoppeld aan de waarde van bestaande valuta’s (meestal de Amerikaanse dollar).

Visa hoopt dat zijn crypto-advies kan helpen de acceptatie van bitcoin en andere digitale valuta wereldwijd te verhogen. Ze zien cryptomunten en non-fungible tokens als een belangrijke groeiopportuniteit aangezien het zich uitbreidt naar gebieden die verder gaan dan kaartbetalingen. Ook rivaal Mastercard is hiervan overtuigd en begeeft zich ook op de cryptomarkt.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Kevin J. BalighotCryptoSpendWikimediaCC BY-SA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.