Nederland - 10 mei 2022 - Beursbrink

40 procent van bitcoin investeerders zit met verlies

door STIJN

De populaire bitcoin noteert momenteel 55 procent onder zijn piek van november, dat maakt dat 40 procent van de bitcoin investeerders momenteel met verlies zit. In de afgelopen maand alleen al gingen 15,5 procent van de bitcoin portefeuilles in het rood door een daling tot onder de 30.000 dollar afgelopen weekend.

De cryptomarkt is aan het bloeden. Bitcoin noteert momenteel rond de 32.000 dollar, gisteren daalde de digitale munt zelfs tot onder de 30.000 dollar. De recente daling duwt menig wat belegger in het rood. 40 procent van de portefeuilles zou momenteel op verlies staan.

Tijdens de verkoopgolf van vorige week, ging er maar liefst voor 3,15 miljard dollar richting of weg van de handelsplatformen. Met andere woorden, er werd vorige week bijzonder veel gehandeld door de toegenomen volatiliteit. Tijdens de afgelopen maand alleen al zijn 15,5 procent van de portefeuilles in het rood gedoken, uiteraard heeft de meest recente daling hier iets mee te maken.

Verkoopgolf

Steven McClurg, CIO bij Valkyrie Investments, ziet een sterke coorelatie tussen aandelen en crypto. Dat komt omdat steeds meer grote investeerders en publieke bedrijven tegenwoordig veel hebben geïnvesteerd in digitale activa. Hij verwacht dat zowel aandelen als crypto dezelfde richting uit zullen gaan, in dit geval hoogstwaarschijnlijk naar beneden.

Equity and Crypto markets are selling off across the board due to a broad shift from risk-off to heavy risk-selling.

De daling schrikt niet iedereen af, ze wordt omarmd door koopjesjagers. President van El Salvador Nayib Bukele heeft laten weten dat ze 500 bitcoin hebben toegevoegd aan hun ‘schatkist’. Het is hun grootste aankoop sinds hun eerste positie in bitcoin in september 2021. El Salvador heeft momenteel 2.301 bitcoin en vertrouwt zwaar op een stijging van de populaire digitale munt.

Bronnen: MacKenzie Sigalos – CNBC

Foto: mohamed hassan – PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.