Europa - 24 oktober 2019 - Aandelen

Vertrouwen in resultaten van Fugro

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Analisten kijken met vertrouwen uit naar de aanstaande kwartaalcijfers die Fugro komende vrijdag presenteert.

“Voor het eerst in vijf jaar tijd voorzien we dat de komende kwartaalresultaten van Fugro mogelijk positief zullen verrassen, geholpen door het relatief kalme zomerweer in de Noordzee en de Golf van Mexico”, schreven de analisten van ABN AMRO recent.

Ook de analisten van ING kijken met vertrouwen naar de komende kwartaalupdate van bodemonderzoeker Fugro. “We zijn optimistisch en denken dat het bedrijf de verwachtingen zal overtreffen, net als in het tweede kwartaal.”

“Het kan zelfs beter worden dan het tweede kwartaal”, denkt ING, dat een aanscherping van de outlook ook voor mogelijk houdt.

ABN AMRO verhoogde de raming voor de EBITDA voor dit jaar met 16 procent en voor 2020 met 7 procent. Daarbij gaan de analisten ervan uit dat de tak Marine inderdaad de bodem achter zich heeft gelaten.

ING houdt er rekening mee dat Fugro bij de kwartaalcijfers zal aangeven op een EBIT-marge van tegen de 5 procent te mikken.

“Het derde kwartaal is belangrijk in termen van het genereren van kasgelden en deze resultaten onderstrepen mogelijk dat het balansrisico kleiner is geworden dan de markt vreest”, aldus ING.

ABN AMRO blijft echter wel bevreesd voor de handelsoorlog, die bij aanhouden mogelijk zorgt voor een nieuwe teruggang van de oliemarkt. En dan is de schuldgraad van Fugro “extreem risicovol”, waarschuwden de analisten.

ABN AMRO volgt Fugro met een Houden advies en heeft een koersdoel van 6,00 euro. ING daarentegen heeft een koopadvies voor Fugro met 11,00 euro als koersdoel.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel