Europa - 19 november 2020 - Aandelen

Vertrek topman Unibail-topman was kwestie van tijd

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van de topman van Unibail-Rodamco-Westfield komt niet als een verrassing, nadat de aandeelhouders op 10 november tegen de geplande kapitaalverhoging stemden. Dat stelde Berenberg donderdag in een rapport.

De rebellerende aandeelhouders die in het geweer kwamen tegen een grote winstverwaterende claimemissie, zullen nu zelf de nieuwe strategie moeten uitstippelen voor het in zwaar weer verkerende vastgoedbedrijf.

Nadat de raad van commissarissen al was gewijzigd, inclusief de voorzitter, meldde Unibail woensdagavond dat CEO Christophe Cuvillier per 1 januari plaats maakt voor Jean-Marie Tritant. De nieuwe CEO was eerder al bestuursvoorzitter bij Unibail.

Het vastgoedfonds kreeg een lagere kredietrating van S&P Global, van BBB+ in plaats van A-, met een negatief vooruitzicht, na de beslissing van de aandeelhouders om de financiële positie niet te versterken met een claimemissie van 3,5 miljard euro.

De leider van de activistische aandeelhouders die zich verzetten tegen de Reset-strategie, Leon Bressler, voormalige CEO van Unibail van 1992 tot 2006, zal nu een nieuwe strategie moeten doorvoeren. Mogelijk zal het Amerikaanse vastgoed daarbij verkocht worden.

Berenberg voorziet dat de druk op de huren in winkelcentra zal aanhouden, ook als er relatief snel een coronavaccin beschikbaar komt.

De zakenbank heeft een Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 52,00 euro. Donderdag daalde Unibail-Rodamco-Westfield 1,7 procent naar 57,80 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.