Europa - 20 maart 2020 - Beursbrink

Unibail weer koopwaardig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) RBC heeft vrijdag het advies voor Unibail-Rodamco-Westfield verhoogd naar Outperform met een koersdoel van 88,00 euro. Wel spraken de analisten van een “speculatieve” belegging.

Het grootste risico op dit moment is de corona-uitbraak, waardoor veel winkelcentra gesloten zijn of dreigen te worden gesloten. Als die situatie lang duurt en huurders failliet gaan, dreigt er een afwaardering van het vastgoed en komen mogelijk de bankconvenanten in gevaar, aldus RBC. Ook een plots stijgende rente kan een probleem vormen voor Unibail, net als een gebrek aan nieuwe financieringsmogelijkheden voor de projecten die het vastgoedfonds nog in de pijplijn heeft.

RBC beoordeelt Unibail echter op de lange termijn, in dit geval zelfs een periode van tien jaar. “Wij denken dat een dergelijke termijn passend is voor een Europees vastgoedfonds”.

De analisten van RBC zien het komende decennium weinig verandering optreden in het huidige rendement van Unibail op het geïnvesteerde kapitaal van 4,6 procent.

Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield sloot donderdag op 59,44 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments