Nederland - 14 juni 2022 - Aandelen

Verkoopgolf op cryptomarkt blijft duren

door STIJN

De verkoopgolf op de cryptomarkt blijft maar duren. Gisteren dook bitcoin nog onder de 25.000 dollar, vandaag ging de populaire digitale munt zelfs onder 21.000 dollar. Het lijkt er op dat de paniek op de cryptomarkt toeneemt, bitcoin is op 24 uur maar liefst 14 procent in waarde gedaald, ethereum is 12 procent in waarde gedaald.

Beleggers en investeerders op de cryptomarkt hebben maar beter stalen zenuwen. Bitcoin is, nadat de munt maandag onder de 25.000 dollar is gezakt, verder naar beneden getuimeld tot onder de 21.000 dollar. De angst en paniek lijkt in een stroomversnelling te zijn geraakt.

Nirmal Ranga, hoofdanalist bij cryptoplatform ZebPay, benadrukt dat alles ‘on fire’ staat momenteel. Niet alleen op de cryptomarkt, ook op de aandelenmarkten. De angst onder beleggers en investeerders neemt grotere proporties aan en dat is duidelijk merkbaar. Hij beweert dat de markten ‘oversold’ zijn en dat de bodem weldra bereikt zal worden.

Everything is on fire right now, be it the equities, be it the crypto assets or anything. What you’re seeing in the market is … fear, uncertainty and doubt. Technically, markets look oversold and there has to be some floor that we’re going to hit in bitcoin in the coming future.

Verkoopgolf

Het gaat zelfs zodanig hard dat crypto exchanges Celcius en Binance bepaalde functies hebben stopgezet zoals het opnemen en transfereren van bitcoin. De extreme marktcondities dwingen hen actie te ondernemen in de hoop zo de situatie te stabiliseren. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt is onder de 1 biljoen dollar gezakt, dat is geleden sinds februari 2021.

De reden waarom beleggers en investeerders hun risicovolle assets van de hand doen, heeft te maken met de hoge inflatie en de poging van de centrale banken om deze af te koelen door middel van renteverhogingen. Dit kan een recessie in de hand werken en dat is hetgeen waar men ook voor vreest, dat dit realiteit wordt. Niemand weet hoe het verder zal evolueren.

Bronnen: Abigail Ng – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.