Nederland - 15 juni 2022 - Beursbrink
door STIJN

Problemen rond cryptobedrijf Celcius doen angst op cryptomarkten stijgen

Cryptobedrijf Celcius zit met een liquiditeitsprobleem waardoor gebruikers voorlopig geen ‘withdrawals’ meer kunnen doen. Marktkenners vrezen dat dit een beweging in gang kan zetten die de problemen op de cryptomarkt zullen vergroten. Beleggers en investeerders zijn alleszins aan het panikeren, crypto is de laatste dagen fors onderuit gegaan.

Na het TerraUSD debacle lijkt een volgende dominosteen te gaan omvallen. Cryptobedrijf Celcius zit namelijk met liquiditeitsproblemen waardoor hun gebruikers geen geld meer kunnen opnemen van hun rekeningen. Het bedrijf heeft namelijk de activiteiten gepauzeerd om de problemen op te lossen. Men vreest voor een ‘faillissement’ en een mogelijke vloedgolf op de cryptomarkt.

De angst en paniek onder beleggers is in ieder geval toegenomen, bitcoin daalde woensdag tot 20.113 dollar en bereikte zijn laagste niveau van de afgelopen 18 maanden. De totale waarde van de cryptomarkt is ook voor het eerst sinds begin 2021 onder de 1 biljoen dollar gezakt.

Berenmarkt

Celcius was een investeerder in het TerraUSD project maar ze beweren dat hun blootstelling minimaal was. Mikkel Morch, executive director bij crypto hedgefonds ARK36 beweert dat het normaal is in een berenmarkt dat de zwakkere spelers ‘in the picture’ komen. Vooral na een drastische gebeurtenis zoals bv. het crashen van stablecoin TerraUSD.

Bear markets have a way of exposing previously hidden weaknesses and overleveraged projects so it is possible that we see events like last month’s unwinding of the Terra ecosystem repeat.

Marktkenners verwachten dat deze bijkomende problemen omtrent Celcius de berenmarkt op de cryptomarkt zullen versterken en dat digitale munten gerust nog verder kunnen dalen. Het sentiment is alleszins niet bepaald positief gezien de ontwikkelingen op de wereldwijde markten. Sommigen beweren zelfs dat bitcoin zal zakken tot 10.000 dollar.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Wokandapix – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.