Nederland - 18 april 2019 - Banksector

Van Lanschot Kempen krijgt koopadvies van ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING geeft een koopadvies voor Van Lanschot Kempen, in plaats van het eerdere Houden, maar handhaaft het koersdoel op 25,00 euro. Dat meldde de bank donderdag.

ING denkt dat Van Lanschot Kempen meer dan in het verleden rondkijkt naar overnames, maar dat de bank desondanks voldoende kapitaal heeft om ook extra uitkeringen aan aandeelhouders te blijven doen.

Ook wanneer Basel 4-regels straks zo’n 10 procent van de kapitaalbuffer afschaven, beschikt Van Lanschot Kempen per eind 2020 nog over zo’n 6,60 euro per aandeel aan overtollig kapitaal, verwacht ING.

Van Lanschot Kempen is goed bezig om zich te veranderen van een kapitaalintensieve bank naar een vermogensbeheerder met weinig behoefte aan eigen vermogen. Daardoor kon de bank in 2017 en 2018 bij elkaar al 2,50 euro per aandeel aan extra dividend uitkeren. ING vermoedt dat daar ook in de komende jaren ruimte voor blijft. Voor 2019 ziet Ploegh het totale dividend net als vorig jaar uitkomen op 1,45 euro.

Van Lanschot Kempen kan overnames doen in private banking in België en fiduciair vermogensbeheer voor pensioenfondsen in het Verenigd Koninkrijk, om sneller te groeien. Daarbij is geen haast. Ook zal de bank meer doen met platforms met open architectuur, digitalisering en analyse, verwacht ING.

Intussen blijven kostenbesparingen cruciaal in het huidige lage renteklimaat. De doelstelling om de kosten dit jaar met 6 miljoen euro te verlagen tot 390 miljoen stelt Ploegh tevreden. Als de kosten op peil blijven bij een samengestelde jaarlijkse winstgroei van 3,5 procent kan de bank zijn cost-income-ratio laten dalen tot het beoogde niveau van ongeveer 71 procent in 2023.

Het aandeel Van Lanschot noteerde donderdag 0,5 procent hoger op 21,25 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel