Europa - 29 oktober 2020 - Aandelen

Sterk kwartaal Van Lanschot

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in het derde kwartaal een sterke winst geboekt. Dit stelde ING donderdag in een reactie op de kwartaalcijfers.

De 19,9 miljoen euro is in in lijn met de 20 miljoen euro van het tweede kwartaal. ING rekende voor het derde en vierde kwartaal samen op 30 miljoen euro.

Daarbij zegt Van Lanschot Kempen te blijven focussen op de kosten, terwijl de toevoegingen aan de voorzieningen voor oninbare leningen beperkt waren in de afgelopen driemaandsperiode.

De Merchant Banking-tak had een goed kwartaal met diverse afgeronde deals, terwijl de vermogensbeheerders en private bankiers het beheerd vermogen zagen stijgen met 2,3 miljard euro, waarvan 1,4 miljard euro nieuwe instroom.

Een belangrijk moment voor het aandeel wordt de hervatting van het dividend, verwacht ING. De ECB zal waarschijnlijk in december bekendmaken of banken weer dividend mogen uitkeren.

Gezien de sterke kapitaalpositie van 24,9 procent zal Van Lanschot als één van de eersten weer cash over zijn aandeelhouders uitstrooien, vermoedt ING. Kleine overnames hoeven dat niet in de weg te staan.

ING heeft een koopadvies en een koersdoel van 23,50 euro. Het aandeel Van Lanschot Kempen stond donderdag 0,1 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.