Europa - 25 februari 2021 - Aandelen

Dividend Van Lanschot Kempen voldoet aan eisen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten waarmee van Lanschot Kempen donderdagochtend kwam, zijn in het algemeen positief, hoewel de payout ratio van het dividend wel aan de lage kant zit van de bandbreedte van de bank. Dit oordeelde analist Albert Ploegh van ING in een analyse.

Van Lanschot Kempen doet over 2020 een dividendvoorstel van 0,70 euro per aandeel, waarvan 0,20 euro wordt uitgekeerd in juni en de rest niet voor september 2021.

Dit is conform de aanbeveling van de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank en dus moet er niet teveel achter worden gezocht, vindt Ploegh.

Van Lanschot Kempen denkt verder nog een achterstallig dividend van 1,45 euro over 2019 uit te keren in het vierde kwartaal van 2021 en ING sluit niet uit dat daarbovenop nog een speciaal dividend van tenminste 1,00 euro per aandeel wordt uitgekeerd. Dat werd donderdag, conform de verwachting, niet aangekondigd, aldus Ploegh.

ING heeft een koopadvies op Van Lanschot Kempen en een koersdoel van 23,50 euro. Het aandeel noteerde donderdag aan het eind van de ochtend 0,5 procent lager op 22,05 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.