Europa - 16 september 2019 - Beursblik

Van Lanschot Kempen blijft top dividendbetaler

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS verwacht dat Van Lanschot Kempen van 2016 tot en met 2020 zo’n 500 miljoen euro zal teruggeven aan aandeelhouders, waarmee het bedrijf één van de hoogste dividendrendementen biedt van alle Europese banken. Dat schrijft de Zwitserse zakenbank maandag in een rapport.

Van Lanschot Kempen belooft vooralsnog zelf “meer dan 250 miljoen euro” over de genoemde periode, maar de analisten van UBS rekenen dus op het dubbele bedrag.

Deze verwachting is gebaseerd op de sterke kapitaalpositie, ook rekening houdend met de toekomstige kapitaalregels Basel 4, de jaarlijkse winst die de bank opzij zet, de verdere afbouw van de portefeuille met zakelijke leningen en de beperkte behoefte aan kapitaal in het nieuwe bedrijfsmodel.

Daarbij zal Van Lanschot Kempen een bestemming voor het overtollige kapitaal moeten vinden, om zijn doelstelling voor het rendement op eigen vermogen van 10 tot 12 procent in 2023 te halen.

UBS rekent op 120 miljoen euro dividend per jaar. Als de bank zou stoppen met dividend uitkeren, dan zou het rendement 330 basispunten lager uitvallen.

UBS verlaagt zijn taxaties voor de winst per aandeel met 4 tot 9 procent voor 2020 en 2021. De bank handhaaft het koopadvies en koersdoel van 23,50 euro.

Het aandeel Van Lanschot Kempen noteerde maandag 0,4 procent hoger op 19,88 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.