VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 27 januari 2021 - Aandelen

Unibail fors hoger op rood Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend 0,5 procent lager op 654,99 punten.

Daarmee werd een deel van verliezen van eerder op de ochtend weggewerkt, mede dankzij de koersstijging van Unibail-Rodamco-Westfield van 12,4 procent.

Analist Nico Inberg van DeAandeelhouder wees op de recente ontwikkelingen op internetfora waar een leger daghandelaren shorters uit de markt jaagt. “Shorters knijpen ‘m, zie de reactie bij Wereldhave en Unibail”, aldus Inberg, erop wijzend dat Wereldhave het meest geshorte fonds in Nederland is. “Hedgefondsen kopen voor de zekerheid een deel van hun posities terug.” Wereldhave won 9,2 procent.

Verder merkten analisten van SEB op dat het sentiment wat negatief blijft. Een tekort aan coronavaccins zorgt volgens de marktvorsers voor de nodige zorgen. Duitsland besloot volgens de analist om de export van het vaccin van AstraZeneca te beperken.

De Europese Unie is wel met farmaceuten Pfizer en BioNtech in gesprek over een extra voorraad coronavaccins, waarmee de bestaande voorraad zou verdubbelen. Dit meldden bronnen dinsdag tegen persbureau Bloomberg. De EU zou met dit nieuwe contract 100 miljoen doses extra afnemen en tevens een optie krijgen voor nog eens 200 miljoen doses, aldus de bronnen.

Sanofi meldde woensdag dat het productiecapaciteit beschikbaar stelt voor het corornavaccin van BioNTech en Pfizer.

De euro/dollar handelde woensdag op 1,2121. Olie werd ruim een half procent duurder.

Voorbeurs bleek dat het Duitse consumentenvertrouwen in januari flink is gedaald. Verder is het vooral wachten op het rentebesluit van de Federal Reserve, hetgeen pas bekend wordt gemaakt nadat de Europese beurzen al gesloten zijn.

Het rentebesluit zal naar verwachting geen verrassingen bevatten, maar de Amerikaanse centrale bank zal willen communiceren dat men voorlopig een zeer verruimend monetair beleid blijft voeren, om de recente speculatie over ‘taperen’ de kop in te drukken, zo stellen door ABM Financial News geraadpleegde economen.

“De Fed zal verder vooruit willen kijken dan de huidige zwakke periode vanwege de pandemie, nu de uitrol van vaccins en een massaal steunpakket in de Verenigde Staten de weg vrijmaakt voor een sterk herstel in de tweede helft van dit jaar”, aldus de analisten van SEB.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen won naast Unibail-Rodamco-Westfield ook KPN 4,8 procent na het afgeven van kwartaalcijfers. Jefferies sprak van een solide omzet, met een aantrekkende groei op jaarbasis in vrijwel alle belangrijke divisies. De door het telecombedrijf afgegeven outlook voor 2021 ligt volgens ING dicht bij de consensus. Verder meldde America Movil bij de AFM een groter belang in KPN. Adyen en ASMI leverden tot 3,5 procent in.

In de AMX won Eurocommercial Properties 5,5 procent. Air France-KLM steeg 3,4 procent. Berenberg zette de luchtvaartmaatschappij op de verkooplijst, maar het koersdoel ging wel omhoog van 2,90 naar 3,00 euro. UBS verlaagde het koersdoel van 4,45 naar 4,15 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

Naast de forse koersstijging van Wereldhave won sectorgenoot Vastned 4,0 procent.

InPost steeg op diens eerste beursdag vooralsnog maar liefst 20,6 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.