Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 13 december 2018 - Commodities

Uitstel aanbesteding Petrobras gunstig voor SBM Offshore

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Petrobras heeft de inschrijving op de aanbesteding voor de Mero-2 FPSO uitgesteld tot 14 februari 2019, wat mogelijk positief nieuws is voor SBM Offshore. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING donderdag.

“Dit zou goed nieuws kunnen zijn voor SBM, omdat de oliedienstverlener een beetje achter liep op schema, aangezien het niet was toegestaan in te tekenen op aanbestedingen totdat de clementieregeling in september was ondertekend”, aldus Mulder.

De vraag is volgens de analist hoe gretig het Nederlandse bedrijf zal zijn om mee te dingen naar de opdracht. Mulder concludeert niet zeker te weten of SBM erg agressief op de opdracht zal jagen, “aangezien andere FPSO’s, met name die met betrekking tot het Fast4Ward-programma, de hoogste prioriteit hebben van het management”, aldus Mulder.

ING handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel SBM Offshore noteerde donderdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 12,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel