Europa - 21 september 2022 - Aandelen

UBS vindt Wolters Kluwer koopwaardig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Zakenbank UBS heeft een koopadvies afgegeven voor Wolters Kluwer met een koersdoel van 130,00 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

UBS vindt het dataconcern een aantrekkelijke combinatie van versnelde omzetgroei, een defensief karakter van die omzet, margegroei en een sterke kasstroom, waarmee het bedrijf in staat is de aandeelhouder goed te belonen.

Voor de middellange termijn verwacht UBS een onderliggende omzetgroei van meer dan 5 procent met een positief effect op de ontwikkeling van de winst per aandeel én de aandelenkoers. Volgens UBS noteert de koers onder die van sectorgenoten als RELX en Thomson Reuters, ondanks dat de omzetgroei hoger ligt.

Die omzet profiteert volgens de zakenbank van een verder toenemende regelgeving, een toename van goedgekeurde medicijnen en een groeiende behoefte aan zogeheten tools die de productiviteit verhogen. Verder ziet UBS meer omzet komen uit cloud-toepassingen, internationale groei voor medische tools en analytische software.

Het aandeel Wolters Kluwer noteerde woensdag op een rood Damrak 0,4 procent hoger op 99,74 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.