Europa - 4 januari 2022 - Aandelen

UBS verlaagt koersdoel Philips licht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor Philips verlaagd van 53,00 naar 52,00 euro met een herhaling van de koopaanbeveling.

Door het hoge aantal coronabesmettingen zal de omzet van de divisie Diagnosis & Treatment onder druk blijven, voorziet UBS, net als in het derde kwartaal en daarvoor het geval was. Dat is ook reden voor de analisten om hun omzetraming voor Philips in het vierde kwartaal met 3 procent te verlagen. De tegenwind houdt vermoedelijk ook in de eerste maanden van 2022 aan. Om die reden werden de omzet- en winsttaxaties voor dit jaar met 1 procent verlaagd door de analisten.

UBS herhaalt het koopadvies op Philips, maar merkt wel op dat de problemen met het terugroepen van beademingsapparatuur voor koersdruk blijven zorgen. Pas als er licht aan het einde van de tunnel is, zal deze druk afnemen, denkt de bank. De koersdaling die inmiddels heeft plaatsgevonden is in de ogen van de analisten evenwel overdreven. De markt gaat nu uit van het slechtste scenario, en dat is volgens UBS niet nodig.

Het aandeel Philips steeg dinsdag 0,7 procent naar 33,37 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.