Europa - 24 oktober 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS verlaagt koersdoel Besi

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verlaagd van 80,00 naar 72,00 euro, maar handhaaft het koopadvies op het aandeel.

Besi was volgens UBS één van de eerste slachtoffers in het eerste kwartaal van dit jaar, als gevolg van de korte doorlooptijden bij het bedrijf uit Duiven.

De Zwitserse bank waarschuwt dat de tegenwind in 2023 vermoedelijk doorzet. Reden om de winstverwachting voor volgend jaar met 17 procent te verlagen.

Analisten van UBS blijven desondanks optimistisch over Besi , vooral vanwege het succes van hybrid bonding. Daarbij schat UBS in dat de Chinese restricties die de VS aankondigden niet meer dan 5 procent van de groepsomzet van Besi bedreigen.

Verder voorziet UBS een opleving in het smartphonesegment. In 2022 is hier een krimp van 9 procent, maar voor 2023 voorziet de bank een groei van een paar procent.

“Op de lange termijn denken we dat Besi goed gepositioneerd is om een brutomarge van meer dan 60 procent te realiseren, dankzij het succes van hybrid bonding”, aldus analist Francois-Xavier Bouvignies.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Your article helped me a lot, thanks for the information. I also like your blog theme, can you tell me how you did it?

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.