Nederland - 7 september 2018 - Aandelen

UBS verhoogt koersdoel Takeaway

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Takeaway.com verhoogd van 58,00 naar 70,00 euro, terwijl het koopadvies werd gehandhaafd. Dit maakt UBS vrijdag bekend in een analistenrapport.

De marktvorsers wezen in hun analyse op de recent opwaarts bijgestelde raming van de maaltijdbezorger voor de omvang van de Duitse markt. Takeaway raamde deze inmiddels op 6,8 miljard euro, 50 procent meer dan ten tijde van de beursgang van het bedrijf.

UBS raadpleegde zelf meer dan 1.500 Duitse consumenten en stelde vast dat het aantal bestellingen hoger ligt dan UBS aanvankelijk inschatte en dat Takeaway kan rekenen op een zeer sterke naamsbekendheid bij afnemers.

Deze bevindingen leidden ertoe dat UBS zijn eigen raming voor de marktomvang met 15 procent naar boven bijstelde naar 5,5 miljard euro. Dit ondersteunt de verwachting van een groei en hogere marges voor Takeaway voor de lange termijn.

UBS wees er vrijdag verder op dat de onderneming stevig inzet op de vergroting van zijn dienstverlening door geen vergoeding bij een aflevering in rekening te brengen en het concurrenten moeilijker maakt zich op de markt van Takeaway te vestigen.

Marges in Nederland zijn sinds 2016 geslonken van 63 procent naar 54 procent in de eerste helft van 2018. UBS beoordeelt dit als gunstig voor de concurrentiepositie van Takeaway, maar waarschuwt ook voor negatieve effect voor de lange termijn als deze trend aanhoudt.

Het aandeel Takeaway.com noteerde vrijdag op een rood Damrak 2,5 procent hoger op 64,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.