Nederland - 6 december 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS verhoogt koersdoel Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor Takeaway.com verhoogd van 47,00 naar 50,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analisten van de Zwitserse zakenbank bleken onverminderd te spreken over het snel groeiende Takeaway.com. Met name de winstgevendheid in Nederland werd door analisten geprezen, maar ook lijkt de maaltijdbezorger marktaandeel te winnen in Duitsland ten koste van de grootste concurrent, Delivery Hero. De maaltijdbezorger investeert dan ook flink in de Duitse markt, zo merkten de analisten op, en de kans om de grote winnaar in Duitsland te worden is een stap dichterbij gekomen.

In een positief scenario kan Takeaway.com naar schatting van de marktvorsers een miljard euro halen uit de Duitse markt, ofwel 25 euro per aandeel. Volgens UBS wordt de waarde van de Duitse tak nog niet volledig op waarde geschat, maar wordt deze korting steeds minder nu het aandeel Takeaway.com de weg omhoog lijkt te vinden.

Wel verwachten de analisten mogelijk wat druk op de brutomarges vanwege investeringen in bezorging. Toch zijn deze investeringen een strategisch slimme zet, aldus UBS, en zorgen ze ervoor dat de maaltijdbezorger de concurrentie in Nederland buiten de deur houdt. Met commissietarieven van 12 procent is er dan bovendien genoeg ruimte om de investeringen te absorberen, aldus UBS.

UBS heeft op Delivery Hero een Neutraal advies. Woensdag ging het koersdoel omhoog van 34,50 naar 39,00 euro.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Takeaway.com woensdag 0,5 procent lager op 43,93 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.