Dividend - 18 maart 2023 - Banksector
door MARNIX VRIEZE

Uber Bull stapt over naar het Berenkamp

Op de financiele markten gaat het gezegde dat de markt pas bodemt zodra de laatste bull de handdoek in de ring heeft gegooid. En als er één notoire bull is, dan is het wel Tom Lee. En zijn visie van de afgelopen week: ‘het is moeilijk om hier bullish te zijn’.

Tom Lee is een bekende technisch analist in de financiële wereld. Hij is mede-oprichter en managing partner van Fundstrat Global Advisors, een onafhankelijk onderzoeksbedrijf dat zich richt op de analyse van verschillende activaklassen, waaronder cryptocurrencies, aandelen en grondstoffen.

Lee staat bekend om zijn – vooral positieve – voorspellingen en analyses op basis van technische analyse, waarbij hij onder andere gebruikmaakt van grafieken en statistieken om trends te identificeren en toekomstige prijsbewegingen te voorspellen.

Van bull naar bear?

Toch was het afgelopen week juist Lee, die zijn positieve visie wat moest laten varen. Op de Amerikaanse nieuwszender CNBC gaf Lee aan dat het erg moeilijk was om bullish te blijven. Waarbij hij vreest dat de effecten van de val van SVB een dominoeffect zullen hebben op de rest van de markten.

Overigens is Tom Lee niet de enige die negatiever is geworden. Ook Julian Emanuel vreest voor een dominoeffect. 

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Dividend

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Dividend

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.