Nederland - 19 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Tweede kwartaal ASML erg sterk

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Dit concludeerden analisten van Morgan Stanley woensdag.

Afgelopen kwartaal presteerde ASML volgens de analisten circa 15 procent beter dan voorzien. “Erg sterk”, aldus de zakenbank.

In het tweede kwartaal behaalde ASML een omzet van 2,101 miljard euro, waar de toeleverancier vooraf zelf zei te rekenen op 1,9 miljard tot 2,0 miljard euro. De brutomarge lag op 45,0 procent, tegen een guidance van 43 tot 44 procent.

Positief was verder dat de toeleverancier aan de halfgeleider industrie liet weten dit jaar een omzetstijging van 25 procent te voorzien tot 8,5 miljard euro. De analisten wezen er op dat het erg uniek is dat ASML verder dan een kwartaal vooruitblikt. Daarbij merkten de Veldhovenaren ook nog eens op dat de trends uit 2017 vermoedelijk in 2018 doorzetten. Voor dit jaar en volgend jaar is ASML voor Extreme Ultraviolet volgens het management dan ook volgeboekt. Inmiddels zitten er 27 EUV-systemen in het orderboek.

Morgan Stanley rekent voor vandaag dan ook op een “positieve koersreactie” van ASML.

Het aandeel staat bij de zakenbank op Overwogen met een koersdoel van 135,00 euro. ASML sloot dinsdag op een rood Damrak 0,9 procent hoger op 122,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.