Nederland - 12 oktober 2021 - Aandelen

‘Hightechbedrijf ASML kan groeien tot 500 miljard dollar’

door STIJN

Het Nederlandse hightechbedrijf ASML staat er goed voor volgens marktkenners. Zij zien de waarde van het bedrijf groeien van 262 miljard dollar naar 500 miljard dollar volgend jaar. Daarmee zou het de kloof met chipbedrijven zoals TSMC en Nvidia gaan dichten. Het aandeel van ASML heeft volgens hen nog redelijk wat marge om te stijgen.

Hightechbedrijf ASML, een parteltje op de Nederlandse beurs, maakt extreem ultraviolette lithografiemachines. De huidige beurswaarde is 262 miljard dollar en het aandeel is sinds het uitbreken van de coronacrisis ontzettend hard gestegen. Marktkenners en analisten verwachten nog meer opwaarts potentieel en verwachten een beurswaarde van 500 miljard dollar in 2022.

Nathan Benaich, oprichter en partner van de boutique VC-firma Air Street Capital, en Ian Hogarth, die zijn AI-start-up Songkick verkocht aan Warner Music Group, schreven dinsdag in hun jaarlijkse rapport ‘State of AI’ dat Europa’s grootste technologiebedrijf een onbekende spil is in de wereldwijde halfgeleiderindustrie. Beide heren verwachten een sterke groei volgend jaar.

As people look for alpha when investing in this trend of semiconductors being more and more critical to global supply chains, this (ASML) feels like it’s an obvious candidate.

Groeipotentieel

Andere technologiebedrijven die actief zijn in dezelfde sector als ASML, hebben een veel hogere marktwaarde. Het Amerikaanse Nvidia is 521 miljard dollar waard en het Taiwanese TSMC 533 miljard dollar. Volgens Hogarth hoort ASML zeker thuis in dat rijtje en zou een sterke inhaalbeweging gaan maken de komende maanden en jaren richting dezelfde ‘market cap’.

ASML zelf verwacht dat de vraag naar hun producten zal blijven groeien gezien de globale megatrend in de ‘elektronische industrie’. Sinds de dip van de coronapandemie is het aandeel gestegen van 215 euro naar 633 euro, oftewel een stijging van maar liefst 194 procent.

Bronnen: Sam Shead – CNBC

Foto: Wi Pa – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.